POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ strana 1

Alk. gl. 3 /2016. (220) str. 7 -  10

strana 11  ►

50 godina - jubilarna skupština "KLA PEŠČENICA"

Eto, dođe i prođe taj veliki jubilej nešga kluba.50 godina želje svih članova od osnutka do današnjih dana.Želje za boljim i zdravijim životom. Neki su uspjeli, velika većinanije. Neki su uspjeli vjerujući u sebe da mogu promjeniti prvo sebei svoj stil života na bolje.Najstariji apstinent ima 48 god. apstinencije, a još je redovit u svimaktivnostima, kao i na terapeutskim sastancima, te je veliki i praviprimjer mladim članovima.

Ponosni smo na naše starije apstinente koji su dobili priznanja za20, 25, 30, 35, 39 i 48godina apstinencije. Po uspješnosti u apstiniranju i aktivnostima koje provodimo mislim da smo najuspješniji klub u Zagrebu, Hrvatskoj i šire. To nam je priznanje javno obznanio dr. sc. Darko Breitenfeld u svom pozdravnom govoru. S ponosom se sjećamonašega osnivača gosp.Josipa Kovačevića, kome smo u spomen uredili spomen park sa bistom, koju su otkrile njegove kćeri i unuka. Kako bismo prisutne goste upoznali sa radom kluba od samog početka, od izgradnje do danas, prigodno smo prestavili monografiju u kojojsmo riječima i slikama prestavili klub u svim segmentima djelovanja.

Nakon službenog djela skupštine - otkrivanja biste, kratkog izvještaja o radu u 2015.god., te planovima za ovu godinu, uslijedila je dodjelapriznanja uspješnim apstinentima. Nakon toga riječ su dobili gosti, a nakraju su se okupljenima obratili uvijek nam dobrodošli dr.sc. Nenadić,dr.sc. Marinić i dr.sc. Breitenfeld,  kojima su uručene zahvalnice zadugogodišnju suradnju.

Tijekom skupštine prigodni muzički program izvodili su članovi Mandolinskog komornog orkestra KUD-a " Sloga" izZagreba. Druženje je nastavljeno uz "Markov gulaš", kolače i sokove, te ugodnoj atmosferi, potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.

Zahvaljujemo svima koji su nas podržali, uvidjevši da smo ozbiljni i daradimo na promicanju zdravog života.

Terapeut dipl. soc. rad. Jasna Gržan

Reportaža s 50. GS KLA Peščenica ►►► )

Sportske igre u Prepuštovcu

Najavljene sportske igre udruga KLA grada Zagreba su bile jedan od dana, za koji je najavljena kiša po meteorološkim prognozama. Međutim u srcima onih koji su prestali piti i onih koji apstiniraju osvanulo je sunce uz njihove navijače.

Prepuštovec nas je dočekao kao obično oblijepljen plakatima koji su ovaj događaj najavljivali. Tereni su se pripremali i za čas bili spremni za početak dvoboja pojedinačnih borbi. Nakon prijava za učestvovanje i prisutnosti na ovom događaju a posvećenom otvaranju, šah i pingač u zatvorenom prostoru, viseća kuglana ispod krova, boćalište pod vedrim nebom a asfalt je oćekivao hrabre u potezanju užeta.

Mi iz UAA Dubrava - centar smo se natjecali i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Osvojeno je veći broj medalja za našu veselu ekipu koja se redovito okuplja utorkom u Međugorskoj. Najteže nam je pao poraz od Zagorki u potezanju užeta. Trebao nam je ''dirigent'' a mi smo imale samo trenericu.

Uz veselo bodrenje i srčano natjecanje tu su bili i susreti s osobama, s kojima se viđamo na godišnjim skupštinama, u kazalištu, na koncertima,... Dok se zabavljamo suradnici smo a na ovima Igrama zavladao je pravi sportski duh ; biti bolji od protivničkog borca.

Nakon svega zajednički ručak i opet ugodno druženje uz obećanje : ''Više ne propuštamo niti jedno druženje na Sportski igrama u Prepuštovcu.''

Milada Rabihić, UAA Dubrava  - centar

( Reportaža 12. sportski susret ZKLAZ►►► )

Održana 45. godišnja skupština KLA Zaprešić–centar

Dana 22. ožujka 2016. u Zaprešićuje održana 45. godišnja skupština KLA Zaprešić-centar. Na početku događanja minutom šutnje odana je počast preminulom članu kluba, dugogodišnjem apstinentu i jednom od stupova kluba, gospodinu Ivanu Jajiću. Potom je predstavljeno novo vodstvo kluba: predsjednik – gospodin Tomislav Iveta, dopredsjednik – gospodin Milenko Potnar te tajnica – gospođa Jadranka Potnar. Pročitano je izvješće o radu kluba u proteklih godinu dana, kao i financijsko izvješće. Klub s velikim veseljem vodi psihijatrica, dr. Irena Rojnić Palavra. Za uspješnu apstinenciju podijeljenasučetiri priznanja: jedno za jednu godinu apstinencije, dva za tri godine apstinencije te jedno za četiri godine apstinencije. Sukladno pravilima formalno priznanje nije uručeno jednom apstinentu sa 7 godina apstinencije i jednom sa 19 godina apstinencije, iako im i ovim putem čestitamo na ustrajnosti u borbi protiv alkoholizma. Najmlađim apstinentima zaželjena je dobrodošlica u klub, kao i uspješno ostvarivanje što dulje apstinencije. Skupštini je prisustvovalo tridesetak gostiju iz desetak klubova mahom Zagrebačke županije i Grada Zagreba, te nekoliko uvaženih stručnjaka iz područja bolesti ovisnosti. Članovi gostujućih klubova zahvalili su na pozivu te dali podršku članovima u ostvarivanju daljnje apstinencije, a klubu zaželjeli daljnji uspješan rad. Po završetku skupštine održan je prigodni domjenak.

◄ strana 1

Alk. gl. 3 /2016. (220) str. 7 -  10

strana 11  ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES