POČETNA HSKLA ►►

 

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

1995 . 2014

Dostupni brojevi AlkGlas

2015 . -->

 

 

 

◄ početna

Alk. gl. 6 /2016. (223) str. 1 - 4

strana 5 ►

Godina XXII.                Zagreb, prosinac 2016.               broj 6 / 223

Dvadeseta obljetnica odlaska utemeljitelja, pokretača i vizionara

Prof.dr. Vladimir Hudolin

2. svibnja 1922.  -  26. prosinca 1996.

ČESTITKA PREDSJEDNIKA HSKLA i ZKLAZ

Dragi prijatelji i suradnici,

Godinama bogata zbivanjima je za nama i red je da se kratko na nju osvrnemo. Na unutrašnjem smo planu održali kontinuitet zbivanja, druženja, edukacija, simpozija, ljetnu školu, superviziju…U vanjskim smo aktivnostima aktivno doprinijeli obnovi WACAT-a, intenziviranju suradnje s kolegama iz Italije, Skandinavije i ostalih nekoliko zemalja. Prisutno smo bili i na stručnim skupovima susjednih zemalja.

S obnovljenim vodstvom po izbornoj skupštini, s voljom i poletom krećemo u izazove koje nam nosi Nova godina.

Koristim stoga priliku da u osobno ine, te ime HSKLA zaželim Mir i dobro za Božićne blagdane, te zdravlje i sreću u Novoj 2017. Godini svima Vama.

Prof dr Zoran Zoričić

ČESTITKA UREDNICE

Poštovani suradnici i drago čitateljstvo

U mjesecu kada je godina na odmaku, u iščekivanju smo Božića i Nove godine. To su dani kada je obitelj na okupu, kada se bude tople emocije i riječi su pune ohrabrenja i dobrih želja. U žurbi kada su koraci ponekad teški, malo zastanemo. Uz tople emocije i pozitivno razmišljanje, u društvu  s mirom u sebi krenimo zajedno u novoj godini.

Koristim ovu priliku i želim se zahvaliti svima na dosadašnjoj suradnji u nadi da buduća bude još kreativnija.

Svim članovima KLA, stručnim djelatnicima, svim čitateljima, prijateljima i ljudima diljem Lijepe naše.

Čestit Božić i sretna Nova godina.

Mirjana Halužan

IV. IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SAVEZA KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA - HSKLA

IV. izborna skupština Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara (HSKLA) održana je u subotu, u studenom 2016. godine u Kulturnim centru Travno. Skupštini je prisustvovalo 144 članova klubova liječenih alkoholičara, stručnih djelatnika, i gostiju  te od 153 KLA sa pravom glasa je bilo 82 delegiranih predstavnika klubova liječenih alkoholičara.

Prof.dr.Zoran Zoričić je  pozdravio sve prisutne uz zahvalu na brojnom odazivu koji će omogućiti uspješnu izbornu skupštinu.

U radno predsjedništvo predloženi su i jednoglasno izabrani : Marija Turk-Kuči iz Slatine, Dražen Žagi iz Bjelovara, i Zoran Zoričić iz Zagreba.

Zapisničarka: je Dušica Cesarec i ovjeritelji zapisnika: su Jozo Peša i Juraj Cesarec iz Zagreba.

Da bi kupština bila regularna, izbore će pratiti izborna komisija: Mirjana Halužan KLA Centar Tkalča, Jasna Znaor KLA Črnomerec i Mario Štmabuk KLA Dubravka-nova.

Prof.dr. Zoran Zoričić se prvo osvrnuo na dvasetu obljetnicu odlaska utemelijitelja, pokretača i vizionara prof.dr. Vladimira Hudolina. Isto tako smo minutom šutnje odali počast i posljedni pozdrav našem Vladi Salvadoru , gospodinu, dobrom prijatelju i dugogodšnjem članu KLA Petrokemija iz Kutine i HSKLA.

Slijedila je opširna video prezentacija o aktivnostima i dogđanjima tijekom ove četiri godine postojanja Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.

Predstavljeni su datumi sastanaka Upravng odbora, posebno mjesto ima „Dodir duše“  27.06 – 29.06.2014 ,   proslava 50 godina suvremene  alkohologije u RH i 50 godina djelovanja Klubova liječenih alkoholičara. Prvog dana na svečanostu u dvorani „Vatroslav Lisinski“ između puno uvaženih govornika izdvojili bi govore prof.dr.sc.Zorana Zoričića „ „Suvremeni trenutak hrvatske alkohologije i klubova liječenih alkoholičara” i prim.dr. Srđana Marušića „Povijest alkohologije u Hrvatskoj”. Prof.dr.Zoran Zoričić je pokazao aktivnosti HSKLA u Evropskoj I Svjetskoj organizaciji (sastanci Task Force-a), izvršnog odbora WACAT-a (Svjetsko udruženje KLA); učešće kao gost predavač u Mosvi, Udinama.

Govorilo se i već tradicionalnoj Međunarodnoj Lošinjskoj školi o alkoholizmu, o edukaciji stručnih djelatnika i onih koji se u svom radu sreću s problemom alkoholizma. Ukupno je u ove 4 godine ovu edukaciju završilo 158 polaznika.

Organizirani  su  supervizijski sastanci u  Zagrebu i u  Čakovcu u Splitu. Obljetnice su KLA Maksimir, Bjelovar  i Peščenica – 50 godina rada, ZKLA Brodsko-posavske županije obilježila pedesetu obljetnicu suvremene alkohologije na području Brodsko-posavske županije,  Kla Valpovštine 45 godina rada, KLA Centar – Koprivnica - 45 godina rada KLA Susedgrad iz Zagreba, KLA Križevci iz Križevaca i KLA Jadrantrans iz Splita 40 godina rada.

Novi KLA: HRABROST – Varaždin, SIDRO – Metković, PRIJATELJ i MREŽNICA iz Karlovca.

Alkohološki glasnik ima tiražu 1.000 primjeraka mjesečno, do sada je tiskano 222 brojeva a izlazi 22 godina. Pišu stručni suradnici i članovi KLA. Od 2015 je izabran novi uređivački odbor : Mirjana Halužan, glavna urednica, Zoran Zoričić – zamjenik glavne urednice i Dražen Žagi tehnički direktor.

Od aktivnosti su spomenuti već tradicionalan «Tramvaj zvan ljubav za Valentinovo. Istaknuti su i sportski susreti KLA sjeverozapadne Hrvatske, a i Zagreb se pridružio organiziravši  sportske susrete svake godine.

Posebno mjesto ima manifestacija. Pučka poezija «Poezijom protiv ovisnosti» 2013 u Bjelovar, 2014 u Križevcima , 2015 u Varaždinu a 2016 bit će u Zagrebu..

Sve o našem radu može se naći na web starnici www.hskla.hr.

Program je obuvatio slijedeće aktivnosti : 1.Redovan rad udruge , 2.Projekti edukacije stručnjaka  s  područja  alkoholizm i  liječenih  alkoholičara sa  dugotrajnom apstinencijom ,  3. Suradnja s institucijama, 4. Javna djelatnost, 5. Sportske aktivnosti, 6. Kulturne manifestacije 7.Članstvo, 8.Organizacijsko jačanje udruge HSKLA.  Nosioci aktivnosti su : članovi upravnog odbora, predsjednik, dopredsjednici, tajnica-administratorica, stručni suradnici-voditelji pojedinih aktivnosti, volonteri, suradnici iz partnerskih institucija.

Financijsko izvješće za 2016. godinu I PLAN ZA 2017 podnijela Dušica Cesarec. Ispred Nadzornog odbora je Darinka Šlabek potvrdila ispravno financijsko poslovanje HSKLA.

Jednoglasnom odlukom dano je razrješenje dosadašnjem rukovodstvu Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara. Prije samoga glasovanja Mirjana Halužan  je  utvrdila je broj prisunih predstavnika klubova liječenih alkoholičara tj. potvrdila potreban kvorum. Skupštini je prisustvovalo 82 predstavnika.

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara dobiven je prijedlog članova novog Upravnog odbora s time da se vodilo računa da budu zastupljeni članovi iz svih županija Hrvatske.

Rezultati glasovanja:

U ime Izborne komisije Mirjana Halužan je izvjestila je prisutne o rezultatima glasanja. Od 82 glasačka listića 1 je bio   nevažeći  tako da je  ispravno glasovao   81  predstavnik klubovaliječeh alkoholičara.

Izabrani su: za predsjednik i dopredsjednici Upravnog odbora:

RADNO PREDSJEDNIŠTVO

Zoran Zoričić, predsjednik, Zagreb,  Anto Orešković dopredjednik Zagreb ,Dražen Žagi dopredjednik  Bjelovar, Dušica Cesarec tajnica Zagreb ,Tatjana Bakula-Vlaisavljević član Slav.Brod, Nada Blagojević Damašek član Osijek, Štefica Bedeniković član Zagreb,  Biserka Goričanec član Mursko Središće,  Višnja Kajzer član Slatina,  Vilim Grebenar član Kutina Mirjana Halužan član Zagreb, Branko Lakner član Mali Lošinj, Marijan Markič član Krk, Dolores Novak član Križevci ,  Goran Pavelić član Vinkovci, Ivica Šain član Pula, Anđelko Beg član Split, Željko Postonjski član Bedekovčina , Željka Radošević član Split, Radovan Tatalović član Zagreb i  Zemira Medved član Varaždin.

Novi Nadzorni odbor čine : Tomislav Lesica predsjednik Rijeka, Jasna Znaor i Ružica Klarić članovi iz Zagreba.

Skupštini su se obratili : prim.mr.Vesna Golik-Gruber, prva predsjednica HSKLA i dugogodišnja urednica Alkohološkog glasnika, član KLA „Zaprešić.sjever“, član KLA „Hrabrost“ iz Varaždina, Prim.dr.Tatjana Bakula-Vlaisavljević iz Slavonskog Broda , Anita Čudina iz Splita, dr.Marija-Turk-Kuči iz Slatine, prim.dr.Anto Orešković iz Zagreba, dr.Branko Lakner iz Malog Lošinja, Dražen Žagi iz Bjelovara, Margita Hajduković iz Virovitice, Jelka Šegedin iz Dubrovnika.

Predsjednik HSKLA u slijedećem mandatu prof.dr. Zoran Zoričić je zahvalio svima koji  svojim dolaskom i ućešćem uveličali skupštinu. Uspješan dosadašnji kontinuitet, održat će se i slijedeće 4 godine. Aktivnosti koje su planirane zahtijevaju angažman svih, ne samo članova Upravnog odbora.

Pozvao je prisutne na  domjenak. , uz razgovore i druženje. IV. izbrna skupština Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara završila je s radom  oko 13.00 sati.

Tajnica HSKLA Dušica Cesarec

◄ početna

Alk. gl. 6 /2016. (223) str. 1 - 4

strana 5 ►

Nakladnici: Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

                     Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreb

 

Adresa uredništva: KBC „Sestre milosrdnice“, Klinika za psihijatriju Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, tel. 3787-734

Službene stranice HSKLA:  http://www.hskla.hr/

Alkohološki glasnici do 2015: http://www.hskla.hr/ag/        Alkohološki glasnici od 2015: http://www.hskla.hr/ag1/

Glavna i odgovorna urednica: Mirjana Halužan, e-mail: haluzan.mirjana@gmail.com

Zamjenik glavnog urednika: Zoran Zoričić

Tehnički urednik: Dražen Žagi, e-mail: drazen.zagi@bj.t-com.hr

Urednik Internet izdanja: Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor:  Š. Bedeniković, D. Cesarec, S. Jelić, E. Kovačević, D.Bratuša, K. Radat, M.Livić, M.Tovarloža, J.Znaor.

Izlazi mjesečno ili dvomjesečno

IBAN ZKLAZ: HR1123400091100137559, s naznakom “za Alkoholoski glasnik”.

Tisak: Kalida d.o.o.                                                                                                                                                                         

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES