Odluka o osnivanju

izvod iz statuta HSKLA prava i obaveze članica program rada HSKLA

PROGRAM RADA HRVATSKOG SAVEZA KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA (HSKLA)
Cilj je Saveza da potiče promicanje klubova liječenih alkoholičara, da unaprjeđuje i koordinira njihov rad, a u suradnji s ustanovama koje se bave liječenjem alkoholizma, kao i sa svim ostalim organizacijama i pojedincima koji žele i mogu pomoći u unapređivanju rada Saveza i klubova, te da i dalje usko surađuju s Hrvatskim društvom za suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti. Iz toga proizlaze sljedeće programske aktivnosti:
1. Poticati suradnju klubova s primarnom zdravstvenom zaštitom i navedenim ustanovama, te lokalnom samoupravom u cilju organiziranja teritorijalne mreže klubova liječenih alkoholičara.
2. Poticati povezivanje klubova u zajednice na razini županija radi učinkovitijeg ostvarivanja zajedničkih planova i programa.
3. Raditi na provođenju i unapređivanju koncepta suvremene alkohologije utemeljene na aktualnim znanstvenim spoznajama i učenju po kome su klubovi višeobiteljske zajednice s najviše 12 obitelji i jednim stručnim, a ako to nije moguće, dostručnim djelatnikom.
4. Provoditi stalnu evaluaciju (vrednovanje) uspješnosti rada klubova, što bi bio pokazatelj opravdanosti njihova postojanja kao i postignute razine rehabilitacije članova - kvalitete njihova življenja.
5. Svojim djelovanjem u društvu boriti se za daljnju afirmaciju liječenih alkoholičara, članova njihovih obitelji i svakoga kluba pojedinačno.
6. Promicati načelo zajedništva i solidarnosti među liječenim alkoholičarima.
7. Usvojenim načinom zdravog življenja bez alkohola pomoći ostvarivanju njihova dostojanstva.
8. Savez će pomoći županijskim zajednicama klubova u koordinaciji s klubovima na terenu kako bi se kvalitetno ostvarili istovjetni planovi.
9. Savez će sudjelovati u poticanju i organiziranju supervizijskih sastanaka županijskih zajednica klubova koje treba organizirati najmanje jednom, a po potrebi dva i više puta godišnje.
10. U suradnji s ustanovama za liječenje alkoholizma i drugih subjekata, sudjelovati u organizaciji stručnih skupova manifestacijskog karaktera na promicanju prevencije, liječenja i rehabilitacije alkoholičara.
11. Organizirati kongres Saveza klubova liječenih alkoholičara Republike Hrvatske svake 3. godine, a po potrebi i prije.
12. U suradnji s Klinikom za psihijatriju i drugim ustanovama za liječenje alkoholizma, kao i s Hrvatskim društvom za suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti, organizirati edukaciju i stručnu pomoć za stručne i dostručne djelatnike za rad u klubovima, te na taj način voditi stalnu brigu o kadrovima za rad u klubu i njihovoj stručnoj osposobljenosti za određene probleme koji se nameću posttraumatski stresni poremećaj - PTSP, žene alkoholičarke, mladi i zlouporaba alkohola i dr).
13. Aktivnosti Saveza bit će usmjerene i u smislu poboljšanja zdravstvene i opće kulture i prihvaćanja zdravog načina života.
14. Stalno unapređivati sadržaj rada novim saznanjima i na osnovi iskustva razvijati, usavršavati i stvarati nove organizacijske oblike koji bi pridonosili primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj prevenciji alkoholizma.
15. Razviti informativno-izdavačku djelatnost, prije svega tiskati zajedničko
glasilo klubova liječenih alkoholičara Republike Hrvatske.
16. Redovito surađivati s pisanim i elektronskim medijima o ispravnom i pravodobnom informiranju javnosti o problemima alkoholizma i o načinu uspješnosti liječenja alkoholizma, značenju klubova i drugo.
17. Redovito surađivati i sa srodnim međunarodnim organizacijama koje se bave liječenjem i rehabilitacijom alkoholičara, na stručnim i znanstvenom području, putem raznih seminara, stručnih predavanja, znanstvenih skupove, studijskih putovanja, razmjene literature i sl
Na temelju članka 8. i 11. Zakona o udrugama (Narodne novine, br. 70/97. i 106/97.), Skupština Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara , održana 14.10.2000. godine, donijela je

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES