O nama Ovisnost o alkoholu Godišnje skupštine Upravni odbor Aktivnosti Edukacije Osnivanje KLA Izdavaštvo
Alkohološki glasnik Zaslužni alkoholozi prof. dr. HUDOLIN Adresar   Linkovi   Početna
               

SASTANCI UPRAVNOG ODBORA HSKLA 2000 - 2004

2000-2005

2005-2008

2009-2012

2013-2016

HSKLA Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

UPRAVNI ODBOR

NADZORNI ODBOR

Predsjednik;

 

Članovi:

 

SA SASTANKA UPRAVNOG ODBORA HSKLA 9.PROSINCA 2004. U ZAGREBU

Sastank Upravnog odbora HSKLA sazvan je sa samo jednom točkom dnevnog reda :

Organiziranje 1. Izborne skupštine HSKLA do kraja ove godine.

Prisutni su bili :

Predsjednica HSKLA prim.mr.sc Vesna Golik-Gruber, Dr.sc.dr.Zoran Zoričić, Josip Poljak (Zagreb), Dinko Dragičević (Split), Zvonimir Žagi (Bjelovar), Zdravko Vidaković(Vinkovci), Vlado Salvador(Kutina), Dr.Ivan Dolenec(Sv.Marija-Međimurje), Damir Vodopivec(Zagreb), Zlatko Topalović(Zagreb), prim.dr.Svjetlana Pintarić, sr.Zinka Bratuša, prof Maja Tončević i Dušica Cesarec(Zagreb).

Predsjednica prim.mr.sc Vesna Golik-Gruber je pojasnila prisutnima razlog zbog kojeg izborna skupština mora biti u ovoj godini, a to je datum osnivanja Saveza - listopad 2000.god.

Prema Zakonu o udrugama i Statutu udruge Izborna skupština mora biti svake četiri godine. Iako smo ove godine imali reodvnu treću godišnju skupštinu, moramo imati i prvu izbornu. Zbog kratkoće raspoloživog vremena vremena, morali smo brzo odlučiti o datumu održavanja skupštine. Tako se najboljim pokazao 18.prosinac.

Problem oko prostora riješio je gosp.Mario Pilaš predsjednik Gradske četvrti Maksimir. Ovim putem mu još jednom zahvaljujemo, jer je pokazao veliku volju i sposobnost da nam osigura ovako krasan prostor - Tribinu grada Zagreba na Kaptolu. Predsjednica prim.mr.sc Vesna Golik-Gruber je dogovorila sa gospodinom Prokuricom iz KLA Jezera - Bedekovčina da njihova dječica izvedu program sa godišnje skupštine kluba. Svi koji su bili nazočni u Zlataru su oduševljeni.

Odlučeno je da se pregleda Statut i konzultira Ured za opću upravu u Poglavarstvu. Uočena je greška u broju članova UO, a predloženo je da se broj članova Nadzornog odbora smanji sa 5 na 3. Ukoliko Ured za opću upravu ima još neke primjedbe i njih ćemo dati na izglasavanje na Skupštini. Predsjednica prim.mr.sc Vesna Golik-Gruber je zbog zdravstvenih razloga odlučila da se neće kandidirati za slijedeće četiri godine. Predložila je dr.sc.dr.Zorana Zoričića iz Klinike za psihijatriju KB "Setstre milosrdnice". Obečala je pomoć u svim projektima koji su u toku. Zlatko Topalović je vrlo nezadovoljan kratkoćom vremena do skupštine te smatra da su klubovi u stisci sa razmatranjem i odabirom kandidata. Prisutni su dobili pozive bar pet dana prije sastanka, te su već neki i imali kandidate, dok su drugi obećali javiti telefonom. Svi su se prisutni izjasnili za prijedlog : dr.s.dr.Zorana Zoričića kandidira se za predsjednika a Damir Vodopivec iz Zagreba za dopredsjednika. Dr.s.dr.Zoran Zoričić obratio se par riječi prisutnima i najavio evoluciju u radu HSKLA, otvorenost promjenama, poziv svima koji imaju ideje i želju za ozbiljnim radom. Ostali kandidati UO bit će kandidirani po regijama, ali tražit će se od njih redoviti dolasci na sastanke UO te ukoliko baš nisu u mogućnosti doći, obvezni su poslati zamjenu. Pred Savezom je i natječaj za nova sredstva. Informacija o neplaćenim članarinama Savezu (skoro pola klubova NIJE platilo članarinu) obvezuje sve dosadašnje članove UO da u klubovima područja koje zastupaju provjere situaciju i podsjete ih na neizvršenu obvezu. Na prijedlog predsjednice prim.mr.sc Vesne Golik-Gruber da se nagrade oni koji sudjelovali u izradi CD-a o alkoholu, predsjednica Nadzornog odbora prim.dr. Svjetlana Pintarić je to odbila pošto nije poštivana procedura, odnosno o tome se trebala donjeti odluka prije same izrade materijala koji baš i ne ogovara današnjem poimanju alkohologije. Objašnjeno je da je to radni materijal, koji svakom ostavlja prostor za dopunu i izmjenu. Dušica Cesarec je iznjela informaciju o prostoru koji je Savez koristio u KB "Sestre milosrdnice". Uoči gužve oko organizacije skupštine, morali smo pod hitno iseliti. To je značilo pregledati svu pohranjenu dokumentaciju u ormarima i ladicama, kao i materijale za akcije. Iako smo bili zatečeni situacijom, još jednom smo pokazali da nas ima voljnih za rad i suradnju. Veliki dio smo pohranili privremeno u prostore KLA Peščenica, a manji dio je kod predsjednice i nekoliko članova KLA. Zahvaljujemo prijateljima KLA Peščanica koji su odmah priskočili u pomoć. Nadamo se da ćemo iza Nove godine ponovo imati svoj zasluženi prostor. Sastanak je donio i olakšanje u daljnoj organizaciji, jer iako je vremena malo, glavne stvari su definirane.

Za Upravni odbor HSKLA: Dušica Cesarec

 

 
After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES