O nama Ovisnost o alkoholu Godišnje skupštine Upravni odbor Aktivnosti Edukacije Osnivanje KLA Izdavaštvo
Alkohološki glasnik Zaslužni alkoholozi prof. dr. HUDOLIN Adresar   Linkovi   Početna
               

SASTANCI UPRAVNOG ODBORA HSKLA 2009 - 2012

2000-2005

2005-2008

2009-2012

2013-2016

HSKLA Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara

UPRAVNI ODBOR

Predsjednik:

Zoran Zoričić doc.dr.sc.,          Zagreb         098/163-92-90

Dopredsjednik:

Damir Vodopivec,                      Zagreb       † 17. stdenoga 2012.

Članovi:

Tatjana Bakula-Vlaisavljević,  Sl. Brod        091/5764-642

Štefica Bedeniković, Zagreb                        098/135-90-79

Biserka Goričanec dr., Mursko Središće       091/4543-414

Slavica Juričević, Split

Višnja Kajzer vms, Slatina                            098/169-29-79

Željko Kovačević, Sisak                                099/2161-224

Branko Lakner dr., Mali Lošinj                      098/369-439

Marijan Markič, Krk                                       091/5278-781

Anto Orešković dr., Zagreb                            091/250-5809

Vera Pavičić prof., Umag                              091/5139-139

Vesna Pereković dr., Osijek                          091/4600-213

Nadica Puškaš dipl.soc.rad., Koprivnica       091/522-8145

Radovan Tatalović prof.. Zagreb

Ivan Uzelac, Vinkovci                                   098/923-6428

Marija Veselić, Zagreb                                  01/29-87-695

Damir Vragović, Mače                                  098/555-339

Tajnica:

Dušica Cesarec, Zagreb                                091/545-8072

NADZORNI ODBOR

Predsjednik;

Vesna Mitrović soc.rad., Zagreb t

Članovi:

Ante Krešo dr., Popovača

Darinka Šlabek, Zagreb                                            01/2319-282

IV. SASTANAK UPRAVNOG ODBORA HSKLA 23.RUJNA 2011. U ZAGREBU

Mandat 2009.--2012.

Dnevni red satanka Upravnog odbora 23. IX 2011.:

  • Izvješća o radu za 2011 god.

  • Plan aktivnosti za 2011/2012 god.

  • Mala akademija o alkoholizmu – Krk

  • Večer poezije – Slatina 22.10.11.

  • Edukacija -II modul (treći ciklus)

  • Aktivnosti u mjesecu borbe protiv alkoholizma 15.studeni do 15.prosinac

  • Kongres o alkoholizmu – Opatija svibanj 2012

  • Razno

 23.rujna je održan četvrti  sastanak Upravnog odbora novog saziva, odnosno mandata od kraja 2008 do nove izborne skupštine HSKLA 2012. 

Prisustvovali su :

predsjednik doc.dr.sc.Zoran Zoričić, dopredsjednik Damir Vodopivec, te članovi UO : Štefica Bedeniković, , dr.Anto Orešković,  prof Radovan Tatalović, dr.Branko Lakner, Marijan Markič, Maca Veselić, Željko Kovačević,  Dušica Cesarec.

Ostali prisutni:

Goran Pavelić iz Vinkovaca, Srećko Herek  iz Krapinsko-Zagorske županije, Vesna Mitrović i Zlatko Topalović iz Zagreba.

Uvodnu riječ i dobrodošlicu svima je uputio predsjednik doc.dr.sc.Zoran Zoričić. Osvrnuo se na događanja protekle godine,  Važno je spomenuti da su sve manifestacije koje su planirane za 2011.godinu i uspješno realizirane  ( edukacije, VI. Alkohološka škola u Malom Lošinju, obilježavanje Dana KLA kroz sportske susrete, sportski susreti KLA sjeverozapadne Hrvatske...). Dr.Zoričić je naglasio da je ove godine prvi puta HSKLA organizirao Alkohološku Lošinjsku školu u lipnju. Dr.Lakner je , kao inicijator te tradicionalne škole, konstatirao da je organizacija dobro odrađena te da je odaziv bio sasvim dobar ( s obzirom na krizu i eknomsku situaciju). Dr.Zoričić je dodao da je HSKLA dobio podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te nekoliko sponzora. Sve je to , uz suradnju sa dr.Laknerom i djletnicima hotela Aurora , doprinjelo uspjehu i ove VI. Alkohološke škole.

Od manifestacija slijede : prvi vikend u listopadu  se održvava u Leskovcu u Srbiji Kongres bolesti ovisnosti, 14.-15-listopada Mala akademija o alkoholizmu u Krku,  22.listopada je 13.Većer pučke poezije u Slatini.

Iz Krka je o Maloj akademija o alkoholizmu govorio Marijan Markič. U početku je na Krku bio slab interes za tu tematiku. Ove godine održat će se četvrti put. Organizatori su predvidjeli trajanje od dva dana. Prvi dan će se održati predavanja (dr.Zoričić, dr.Torre, dr.Lakner i dr.Lesica). Drugi dan okrugli stol vode dr.Lakner i dr.Šikić. Taj bi skup trebao doijeti izuzetno vaćne zaključke. Naime, pozvani su svi koji susreću sa ljudima  koji po sudskoj odluci dolaze u klub liječenih alkoholičara ( predstvanici sudstva Primorsko-goranske, Istarske i Ličko senjske županije, načelnici policijskih uprava, liječnici, socijalni radnici ). Cilj okruglog stila je  definirati algoritam , odnosno model postupanja svih relevantnih sudionika u tom djelu procesa liječenja.. Prof.Tatalović je naglasio da algoritaam mora biti vrlo jasan i kao takav bi se trebao uputiti predsjedniku Vrhovnog suda.

Gosp.Markič  se osvrnuo i na troškove organizacije dvodnevne škole.  Interes je izuzetno velik. Organizacija je puno jednostvanija i ekonomski povoljnija na regionalnom nivou. Svakako je potrebno takav skup organizirati i u drugim regijama RH.

13.večer pučke poezije u Slatini će se satojati iz dva službena dijela ( od 12h prezentacija knjige sa radovima i okrugli stol, i nastup pjesnika u popodnevnim satima) te zajednički ručak od 14 h. Očekuje se veliki odaziv kao i svake godine i sigurno dobra organizacija. Zajednica KLA Zagreba je organizirala jedna autobus, a mnogi će ići i osobnim prijevozom.

Ove jeseni se unutar IV.ciklusa edukacije za stručne djelatnike organizira II.modul pod nazivom : "Uloga KLA u liječenju alkoholizma". Zbog velikog broja polaznika, i ova će  se edukacija održati u dvije grupe( 16.11-18.11 i 23.11-25.11.). Ovdje se još mogu ukljućiti i oni koji nisu prisustvovali prvom dijelu – Senzibilizaciji.

Dr.Zoričić je u planu radu spomenuo Kongres Alpe-Adria, susret KLA. Kongres traje od nedjelje 27.svibnja  do srijede 30.svibnja. 1.dan je susret Klubova lijećenih alkoholičara, 2. i 3. dan je Alpe-Adria konferencija, a 4.dan u srijedu je “roblem ovisnosti o kockanju”.. Očekuje se da će i ovaj put sudjelovati brojni članovi KLA iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije, Bosne I Hrecegovine, Makedonije, Srbije , Italije.

Datum kongresa nametnuo je pitanje organizacije VII. Alkohološke škole u Malom Lošinju u lipnju 2012.. Članovi Upravnog odbora su zaključili da se iduće godine organizira Kongres, a Alkohološka lošinjska škola nastavlja uspješnu tradiciju u lipnju 2013. godine.

Pozivaju se svi na aktivno učešće.

Prof.Tatalović je objavio da je doc.dr.sc.Zoran Zoričić dobio katedru na edukacijsko-rehabilitacijskom  fakultetu. i to za područje bolesti ovisnosti. Dr.Zoričić je dodao da je program sada otvoren za sve ovisnsti te se može očekivati I novi stručnjaci za rad u KLA.

Izvještaj o radu KLA privi je podnio Goran Pavelić iz Vinkovaca.  Ostvarena je dobra suradnja s dr.Drobnjakom. Veliki klub podijeljen je na dva dijela. Teže diobi na 8 novih KLA , ali je problem angažmana stručnih djelatnika. Za sada rade  Blaženka Hruškar i Gordana Salopek.

Osvrnuo se na sosbe koje se priključe radu KLA po sudskoj odluci.( često unose nemir među ostale članove).

U Krapinsko-zagorskoj županiji  su zadovoljni radom. 7 KLA su članovi zajednice, dok su 2 izvan te strukture.

Iz Sisačko-moslavačke županije je gosp.Kovačević govorio o slaboj povezanosti sa Psihijstrijskom bolnicom u Popovači. Dr.Zoričić je predložio da se barem kvartalno, ako ne I svaka dva mjeseca, u Oglednom klubu bolnice u Popovači održi sastanak predstavnika KLA te županije. To će poboljšati odnosno pojačati veze između KLA i bolnice.

Na kraju je dr.Zoričić rekao da KLA u Zagrebu funkcioniraju dobro. Ovu će godinu ZKLA Zagreba završiti sa 79 KLA.

U Zagrebu, 23.09.2011.

zapisnik pisala: Tajnica, Dušica Cesarec

 

 
After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES