početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ početna

Alk. gl. 9 /2007 (147) str. 1.2

strana 3 ►

Godina XIII., broj (9) 147 Zagreb, rujan 2007.

 

23.ŠPORTSKI SUSRETI 
KLA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE 
U SLATINI

Zapisnici sa sastanka Zajednice  KLA Zagreba ►►

 

23. športski susreti KLA Sjeverozapadne Hrvatske u Slatini ►►

 

2. lošinjska ljetna škola o alkoholizmu ►►

 

Godišnja skupština OKLA „Sv. Ivan „ Jankomir ►►

 

Iz klubova ►►

Iz tiska ►►

Zapisnik sa sastanka Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održanog 9. srpnja 2007. godine

Ljeto i vrućina nisu bili prepreka da se nađemo. Imali smo i dosta tema za raspraviti, jer se već godinama u lipnju gomilaju razne aktivnosti i događanja.

Naš predsjednik dr.sc. Zoran Zoričić je najprije, kao jedan od predavača, kratko govorio o 2. ljetnoj školi o alkoholizmu, održanoj krajem lipnja u Malom Lošinju. Uz polaznike prošlogodišnje škole, okupilo se i podosta novih, kao i naši prijatelji iz Ljubljane. Nadamo se da ćemo i iduće godine posjetiti ovaj poseban otok. 

Podsjetili smo se tradicionalnih Dana udruga koji se u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje održavaju u lipnju. Iako nas vrijeme nije previše «mazilo», iskoristili smo dva dana boravka na štandu da i ove godine posjetitelje informiramo o svom radu kao i sveprisutnom problemu alkoholizma. 

Krajem lipnja nekoliko je članova prisustvovalo sportskim igrama klubova Sjeverozapadne Hrvatske, čiji su domaćini ove godine bili KLA iz Slatine. I ovaj puta je organizacija bila odlična, čak su i djeca imala posebne igre za sebe. Još jednom se pokazalo da sport i druženje daju puno svakome. Svi prisutni su aktivno sudjelovali, i oni na terenu i oni koji su sa puno srca navijali za svoje prijatelje. Održan je i sastanak stručnih voditelja. Na kraju su ukupni pobjednici bili brojni članovi KLA „Križevci“. Čestitke pobjednicima, svim sudionicima i organizatorima. Vidimo se iduće godine!

Razgovarali smo i o našem redovnom sastanku održanom u lipnju u PB „Sv. Ivan“ u Jankomiru. Još jednom zahvaljujemo domaćinima, prim. dr. sc. Željku Mariniću i dr. Anti Oreškoviću, i nadamo se da će nam opet otvoriti vrata te poznate institucije.

Dr. Zoran Zoričić je najavio novi termin naše jednodnevne škole za članove KLA koja će se održati u KB „Sestre milosrdnice“. Ovaj puta naći ćemo se krajem rujna, a o datumu će članovi biti obaviješteni početkom rujna.

Ove ćemo godine organizirati autobus, koji će naše zainteresirane članove odvesti u Koprivnicu na poznatu večer poezije.

Naše koordinacije su imale redovne sastanke. Drugi kvartal u godini je za nama i svi su uredno predali redovna izvješća o svom radu Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Dušica Cesarec, tajnica ZKLA Zagreba

UVODNIK

Zapisnik sa sastanka Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održanog 13. kolovoza 2007. godine

Godišnji odmori su u punom tijeku. Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti poznata lica. Nadam se da to ne znači kako ljudi nisu bili na godišnjem odmoru.

U odsutnosti našeg predsjednika dr.sc. Zorana Zoričića i dopredsjednika dr. Ante Oreškovića, sastanak je vodio drugi dopredsjednik, Zlatko Topalović.

Iskoristili smo priliku da se osvrnemo na protekli dio godine, kao i na ono što nas čeka.  Kako bismo potaknuli članove da se aktivnije uključe u rad u Zajednice i KLA, na sastanku u srpnju je dogovoreno da će svatko tko dođe na sastanak dovesti i jednog novog člana.  Sastanci Zajednice su uvijek razmatranje proteklih događanja, ali i planiranje i kreiranje novih.

Ljetni mjeseci su, kao i obično, vrijeme smanjenog intenziteta rada KLA. Za neke je to vrijeme kad smatraju da svoj izostanak ne trebaju opravdati. Spominjali smo i naše sportske igre u Kašini - veliki odaziv, izvrsna zabava i dobro društvo. Spomenuti su tradicionalni sportski susreti KLA sjeverozapadne Hrvatske u Slatini. I tu su dojmovi onih koji su bili odlični.

Očekujemo da će u nadolazećim akcijama sudjelovati veći broj naših članova.

Naši prijatelji iz Slovenije organiziraju Konferenciju Alpe-Adia u Ljubljani od 13. do 14. listopada.  Dr.sc. Zoran Zoričić i  dr. Robert Torre sudjelovat će kao predavači. Drugi dan konferenciji prisustvuju članovi KLA.

Vjerujem da će se dosta naših članova uputiti u Ljubljanu.

Koordinacije su radile u smanjenom broju, ali ipak su održavane. U rujnu nastavljamo s radom.

Dušica Cesarec, tajnica HSKLA:

----:oOo:----

◄ početna

Alk. gl. 9 /2007 (147) str. 1.2

strana 3 ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES