početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ početna

Alk. gl. 6 /2010 (180) str. 1.2

strana 3 ►

Godina XVI. broj (6) 180

Zagreb, lipanj 2010.

 

 

 

 

 

Uloga i važnost terapeuta u procesu rehabilitacije u KLA

 

 

 

 

 

 

 

Iz ZKLA Krapinsko-zagorske županije......str. 2

Stručni prilog....str. 3

Osvrt na GS KLA Remetinca....str. 11

8. ožujak, Dan klubova i prvomajski grah!.....str. 15

17. godišnja skupština KLA „Dugave“......str. 15

KLA “Gajevo” proslavio 27 godina......str. 16

Supervizor - sirurna baza terapeuta i voditelja kluba .....str. 18

Poziv na Večeri pučke poezije....str. 18

Iz tiska....str. 19

Zapisnik sa sastanka Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održanog 10. svibnja 2010.

Peta lošinjska škola o alkoholizmu bila je prva tema sastanka. Održavat će se od 11. do 13. lipnja 2010. I ove godine ima međunarodni karakter. Program je sastavljen od raznih tema i radionica, a kao i uvijek, predavači su izuzetno kvalitetni. Budući da je svake godine odaziv sudionika sve veći, i ovaj puta očekujemo povećani interes. Svi podaci o prijavi i smještaju mogu se naći na našoj web stranici www.hskla.hr.

Doc.dr.sc. Zoran Zoričić govorio je o 1. alkohološkom simpoziju u Bosni i Hercegovini, koji je održan 23. i 24. travnja. Osnovano je Alkohološko društvo Bosne i Hrecegovine. Na skupu su prisustvovali i stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije. Očekuje se nastavak dosad dobro postignute suradnje.

Događanja u Zagrebu se najviše odnose na brojne skupštine klubova liječenih alkoholičara. Uz redovne skupštine, najavljena je skupština KLA „Zapruđe“, i to trideseta. Budući da je dvorana u Zapruđu renovirana, očekuje se da će biti mjesta za sve.

Prema izvještaju rada koordinacija, evidentno je da svi imaju isti problem, a to je da na sastanke uglavnom dolaze predstavnici istih klubova. Oni koje ne dolaze, ne dolaze ni na sastanke ZKLA pa su slabo upućeni u događanja.

Prva kvartalna izvješća su predana u Gradski ured za zdravstvo i branitelje. Za iduća je rok predaje 12. srpnja, odnosno potrebnu dokumentaciju treba donijeti na sastanak Zajednice KLA. I na idućem sastanku ćemo podsjetiti predstavnike KLA na obvezu redovnog kvartalnog izvještavanja.

Na idućem sastanku će se raspravljati o dojmovima članova s održanih godišnjih skupština.

. Dušica Cesarec, tajnica ZKLA Zagreba

HLZ-Psihijatrijsko društvo za alkoholizam i druge ovisnosti

HSKLA

ŽOKLA- PGŽ

Grad Mali Lošinj

KLA “Bonaca”

organiziraju:

 V. međunarodnu lošinjsku ljetnu školu o alkoholizmu 11.6. - 13.6.2010.

Hotel: AURORA****, broj slobodnih mjesta: 100 osoba

Smještaj: 25 jednokrevetnih soba/pogled na park + 30 dvokrevetnih soba/pogled na park +10 dvokrevetnih soba /morska strana

Usluga: polupansion

CIJENE I UVJETI: polupansion po osobi i danu u dvokrevetnoj sobi/pogled na park 304,00 kn, u dvokrevetnoj sobi/morska strana 333,00 kn i u jednokrevetnoj sobi/pogled na park 377,00 kn.

Molim sve zainteresirane koji imaju namjeru izlagati u ovoj školi o svojim iskustvima, metodama i postignućima, a koji bi bili korisni za sve terapeute u smislu unapređenja rada u klubovima, da na vrijeme pripreme svoje prezentacije u power pointu. Prezentacije dostaviti e-mailom na adresu: branko.lakner1@ri.t-com.hr

     program   

UVODNIK

Iz Zajednice Klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije održan je 5. svibnja 2010. godine u 16.00 sati u Pregradi. Sastanku su prisustvovali članovi klubova liječenih alkoholiara „Jezera“ iz Bedekovčine, „Kunagora“ iz Pregrade, „Veliki Tabor“ iz Desinića, „Stubica“ iz Donje Stubice te OKLA „Videž“ iz Huma na Sutli, sa stručnim djelatnicima. Na sastanku nam se pridružio dragi gost iz Zagreba g. Juraj Cesarec. Sastanak je po točkama dnevnog reda vodila predsjednica Valentina Hanžek, mag. soc. rada. Članovi su upoznati s prijavom na natječaj za udruge kojeg je raspisala Krapinsko-zagorska županija, odnosno predočen im je plan i program rada Zajednice za 2010. godinu na temelju kojeg se traže financijska sredstva. Također smo se prijavili i na natječaj KZŽ za organizaciju 12. večeri pučke poezije. Jedna od aktivnosti u planu za 2010. godinu je i organizacija Sportskih igara za klubove na području Krapinsko-zagorske županije. Za organizaciju prvih Sportskih igara u našoj županiji javio se KLA „Jezera“ iz Bedekovčine. Okvirno je dogovoreno da će se igre održati 19.6.2010. godine.

Slijedio je dogovor oko organizacije 12. večeri pučke poezije koje će se održati 27.11.2010. godine u Mariji Bistrici. Gospodin Cesarec nam je pomogao savjetima i svojim iskustvom koje smo uzeli u obzir te raspodijelili obaveze po klubovima. Smatramo da svaki KLA Zajednice treba pridonijeti organizaciji tako važne manifestacije.

Stručni djelatnik Kluba „Jezera“ pozvao je svoje dvije kolegice, socijalne radnice, da nam se pridruže na sastanku jer su izrazile želju za radom u KLA. Ukratko smo ih upoznali s ulogom stručnog djelatnika u KLA, te smo dogovorili da će dolaziti u klubove „Jezera“ i „Stubica“ kako bi stekle znanja te se prema mogućnostima i željama uključile u rad KLA.

Zahvaljujemo gospodinu Cesarcu što nas je posjetio i pripomogao svojim iskustvom oko organizacije Večeri pučke poezije.

Valentina Hanžek, mag. soc. rada

◄ početna

Alk. gl. 6 /2010 (180) str. 1.2

strana 3 ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES