početna ALKOHOLOŠKI GLASNIK

poćetna HSKLA

početna ZBORNIK

početna UHVAĆENA DUGA

početna PROPADANJE ALKOHOLIČARA

početna OPORAVAK ALKOHOLIČARA

Kongresi i konferencije

 

 

Dostupni brojevi AlkGlas

Sadržaj dostupnih brojeva AlkGlas

 

 

 

◄ početna

Alk. gl. 3 /2011 (189) str. 1.2

strana 3 ►

IZ RADA ZKLA ZAGREBA

Zapisnik sa sastanka ZKLA Zagreba održanog 11. travnja 2011. godine

Doc.dr.sc. Zoran Zoričić je otvorio sastanak temama vezanim za 6. sportske susrete u Kašini. Posebno je istaknuo dobru organizaciju i pravu sportsku atmosferu. Ove su godine prvi put sudjelovali naši prijatelji iz Slovenije, što nas je posebno razveselilo. I ove nas je godine financijski potpomogao Gradski ured za zdravstvo. Svakako moramo zahvaliti Gradskoj četvrti Sesvete, Mjesnom odboru Kašina, Osnovnoj školi Kašina i DVD Kašina.

Igre su uspjele. Brojni natjecatelji su se okušali u visećoj kuglani i pikadu, ljubitelji šaha su bili na podiju u dvorani, boćari su ove godine bili brojni, oni pokretljiviji igrali su stolni tenis, a najatraktivniji su bili nogometaši i ekipe koje su povlačile uže. Sudjelovali su i naši prijatelji izvan Zagreba (Kutina, Sisak, Krapina, Bedekovčina, Stubica). Iz 37 zagrebačkih klubova liječenih alkoholičara bilo je preko 100 predstavnika. Javili su se za riječ i oni koji su prvi put bili (puno pozitivnih dojmova), kao i oni koji su prisustvovali na svim dosadašnjim sportskim susretima. Dojmovi su bili izuzetno dobri (od natjecanja, uređenja dvorane do zakuske). Razgovarali smo i o očekivanim rezultatima natječaja. Prema novom sustavu natječaja, klubovi liječenih alkoholičara mogu dobiti jednokratnu potporu u maksimalnom iznosu od 10.000,00 kn. Nitko ne očekuje da ćemo dobiti maksimalni iznos i kalkulira kako najbolje rasporediti sredstva.

Koordinacije KLA Zagreba rade redovito. Očekuje se da će se rezultati vidjeti u svim našim daljnjim akcijama.

Zapisnik sa sastanka ZKLA Zagreba održanog 9. svibnja 2011. godine

Sastanak održan 9. svibnja konačno je donio dugo očekivane odgovore o rezultatima natječaja. Svim zagrebačkim klubovima liječenih alkoholičara (odnosno članovima ZKLA) odobreno je po 5.000,00 kn za rad u 2011. godini. Potpisivanje ugovora bit će 12. i 13. svibnja. Šest klubova je zbog nepotpune dokumentacije stavljeno na čekanje. Nadamo se da će se i za njih naći neka sredstva. Opći dojam je da ta sredstva ne mogu pokriti osnovne potrebe za rad, ali očito se mora poraditi na obveznoj članarini, pa čak i na traženju drugih donatora.

Sljedeća tema sastanka bila je V. lošinjska škola o alkoholizmu. Održavat će se od 10. od 12. lipnja. Škola i ove godine ima međunarodni karakter. Program je sastavljen od raznih tema i radionica, a predavači su izuzetno kvalitetni, kao i uvijek. Budući da je svake godine odaziv sudionika sve veći, i ovaj puta očekujemo povećani interes sudionika. Svi podatci o prijavi i smještaju mogu se naći na našoj web stranici www.hskla.hr. Doc.dr. Zoričić je govorio o posjeti Organizaciji klubova liječenih alkoholičara Italije. Razmijenjena su razna iskustva u radu klubova, a stručnjaci iz Italije se očekuju i na 6. lošinjskoj školi o alkoholizmu.

Damir Vodopivec je prisustvovao okruglom stolu u Sarajevu na temu „Sveobuhvatni pristup prevenciji ovisnosti“. Voditeljica je bila prim.dr.sc. Emina Kapetanović-Bunar, a predavala je prof. Lejla Ramić.

Zlatko Topalović je predložio da se za članove KLA na jesen organizira edukacija, koja bi se financirala iz sredstava Zajednice ili HSKLA.

Događanja u Zagrebu se najviše odnose na brojne skupštine klubova. Koordinacija Novi Zagreb je najavila piknik na Bundeku u lipnju. Bit će to susret članova klubova iz te koordinacije, ali i drugih gostiju. Koordinacija Dubrave najavila je svoje sudjelovanje na Danima Dubrave. I ove će godine na štandu dijeliti letke i primjerke „Alkohološkog glasnika“, te tako predstaviti svoj rad, ali i ukazati na mogućnost uspješnog liječenja alkoholizma.

Tajnica ZKLA Zagreba, Dušica Cesarec

 

Na treću godišnjicu smrti prof. dr.

Višnje Hudolin, 11. travnja 2011.,

prim. dr.sc. Željko Marinić, prof. Vlasta

Hitrec i Damir Vodopivec položili su

cvijeće i zapalili svijeću na grobu u

Remetama u znak sjećanja.

 

 

 

◄ početna

Alk. gl. 3 /2011 (189) str. 1.2

strana 3 ►

IZDAVAČI / NAKLADNICI:

Adresa uredništva: Klinika za psihijatriju kliničke bolnice "Sestre molosrdnice". Vinogradska 29, 10000 ZAGREB, tel 01/378-77-54

web: http://www.hskla.hr, http://www.hskla.hr/ag/

Glavna i odgovorna urednica: Vesna Golik-Gruber, e-mail: vgolikgruber@yahoo.com

Zamjenik glavnog urednika:  Zoran Zoričić

Za Internet izdanje prilagodio:  Juraj Cesarec, e-mail: dusicaizvor@net.hr

Urednički odbor: D. Cesarec, Š. Bedeniković, S. Jelić, E. Kovačević, V. Majdek, K. Radat, D. Vodopivec, V. F. Augustič, Ž. Štimac, A. Jacoub

Vanjski suradnici: T. Bakula-Vlaisavljević, E. N. Gruber, S. Jurčević. S. Karlović, M. Pakasin,  R. Sanjković, M. Turk-Kuči, D. Wölfl, D. Vragović, M. Zec-Miović, Z. Žagi

Tehnicki urednik: Robert Gruber

Suradnja se ne honorira. Prilozi se ne vraćaju.

Izlazi mjesečno. Pretplata se uplaćuje na žiro račun 2340009-1100137559 poziv na broj 1222147, s naznakom

 "Zajednica KLA, za Alkoholoski glasnik".

After seeing Santiago Choppers’ custom Moto Guzzi V1100 a few months back,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT we’NIKE AIR JORDAN SKY HIGH OGve been fiending for an equally impressive bike.Adidas Yeezy Boost 750 Today,MBT TARIKI MEN we’NIKE ZOOM WINFLO 3re in luck, with an excellent Moto Guzzi V75 by Venier Customs. Remade in Italy by Stefano Venier and his team, the 1989 V75 features a load of upgrades including a new tank, seat, rear fender and side panel. The Mistral exhaust system adds a powerful touch without compromising the silhouette of the bike’MBT KITABU GTX SHOESs iconic form. Source: HiConsumption .MBT KIFUNDO MENJamieson’s has been a family owned business for five generations and specializes in producing and spinning wool from the sheep on Scotland’s remote Shetland Islands. A special collaboration between Penfield and Jamiesons’s,NIKE AIR FOAMPOSITE ONE the two brands have worked on the Gillman Jacket and the Gillman Vest, both incorporating Jamieson’s Shetland wool in an exclusive limited edition. Both the yoke and hand-warmer pockets are constructed in Fair Isle patterned wool, contrasting the tough 60/40 Cotton Nylon outer. Additional insulation is provided by the premium 80/20 down while hardwearing copper snaps keep the front sealed against the elements.ADIDAS YEEZY 350 BOOST V2 Leather trimmed piped cuffs give a tough finish and protect from wear and tear. The jacket and vest are available for men and women now in the Penfield USA online store.NIKE AIR HUARACHE CHAUSSURES