Poštovani!

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na sudjelovanje trodnevne proslave pod imenom “Dodir duše – Touch of Soul” uz sudjelovanje stručnjaka iz nekoliko zemalja: Hrvatske. Italije. Danske. Norveške. Slovenije. BiH Makedonije i Srbije te blizu 800 sudionika.

U lipnju 2014. godine (27.-29. lipnja) u organizaciji Klinike za psihijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu, Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti HLZ-a, Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara. Svjetskog udruženja klubova liječenih alkoholičara te Talijanskog saveza klubova liječenih alkoholičara slavimo pedeset godina suvremene alkohologije u RH, pedeset godina djelovanja klubova liječenih alkoholičara kao i trideset pet godina osnivanja i razvoja Hudolinovih klubova u Italiji.

Od 1964. godine, pod vizionarskim vodstvom prof. dr. Vladimira Hudolina. hrvatska je alkoholoqija ostavila neizbrisiv trag na prevenciji. liječenju i rehabilitaciji ljudi s jednim od najznačajnijih javnozdravstvenih problema, pomažući razvoj modela i u okolnim zemljama. Danas su klubovi liječenih alkoholičara najveća udruga na području zdravstva, a njihov je doprinos u radu sa alkoholičarima i njihovim obiteljima ogroman. Ne samo da hrvatska alkoholoqija. odnosno “Zaqrebačka alkohološka škola” sanira prcblerne povezane s ovisnošču. već znaćajno djeluje i na prevenciju problema povezanih sa zloporabom alkohola kod mladih. te prevenciju razvoja težih oblika ovisnosti u obiteljima ovisnika o alkoholu.

Velik je ugled hrvatske alkohologije u našern društvu, kao i u okolnim zemljama.

Genaracije vrijednih stručnih djelatnika utkale su svoje znanje i entuzijazam u uspjeh hrvatskog modela tretmana i prevencije. Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete obilježavanju ove značajne obljetnice.

Do susreta s Vama,

Galerije slika