Životopis

Doc. dr. sc. Nebojša Lazić,dr.med., neuropsihijatar

Doc. dr. sc. Nebojša Lazić, psihijatar, psihoterapeut (individualna psihoterapija, sistemska, obiteljska i grupna psihoterapija), alkoholog i specijalist za liječenje drugih ovisnosti, poremećaja prehrane i PTSP-a, specijalist za liječenje akupunkturom.
Medicinski fakultet završio u Zagrebu, specijalizaciju iz psihijatrije i neurologije u Zagrebu kod Prof. Vladimira Hudolina, a studijske boravke prilikom specijalizacije obavio u Gorizi (Italija, Prof. Franco Basaglia), Ateni (Prof. George Vasiliu), Pragu (Prof. Jaroslav Skala) i Londonu (Prof. Joshua Bierer). 15 godina predsjednik je Klubova liječenih alkoholičara Hrvatske, 6 godina Generalni tajnik Udruženja socijalne psihijatrije Mediterana, s Prof. Hudolinom i ostalim suradnicima osmislio je programe liječenja alkoholizma i osnivanje Klubova liječenih alkoholičara u Italiji, prvi se bavi u našoj sredini „Općom teorijom sistema“ i primjenom iste u psihijatriji.
Magistrirao je na temi „Istraživanje jačine ega kod alkoholičara“, a doktorirao na temi „Istraživanje fenomena alkoholičara skitnica, beskućnika (Skid Row)“. Završio studij Tradicionalne kineske medicine i akupunkture u Shanghaiu 1978. godine i od tada se bavi njenom primjenom u liječenju i kod nas.